Φιλία

Είναι σημαντικό τα παιδιά ,τόσο από το σχολικό όσο και από το οικογενειακό τους περιβάλλον, να διδάσκονται και να αποκτούν κοινωνικές δεξιότητες για το πώς να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν φιλίες έτσι ώστε να είναι χαρούμενα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Είναι γνωστό ότι αυτές τις μέρες δεν μπορείς να συναντήσεις τους φίλους σου και να παίξεις, να χαρείς μαζί τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν σκέφτεται ο ένας τον άλλον!

Το παρακάτω τραγούδι μιλάει για την αξία και τη δύναμη της φιλίας.

              Εγώ και εσύ μαζί!!

https://safeYouTube.net/w/eIkF

 

Όσο κι αν αγαπάμε τους φίλους μας μερικές φορές έχουμε διαφωνίες μαζί τους. Μία τέτοια κατάσταση μας προκαλεί συναισθήματα όπως θυμό, στενοχώρια, αγανάκτηση, φόβο..

Εσύ έχεις διαφωνήσει ποτέ με κάποιον φίλο σου; Πως ένιωσες;

Παρακάτω θα δεις ένα προτεινόμενο κύκλο επίλυσης προβλημάτων. Παρατήρησε προσεκτικά τις εικόνες και συζήτησε τις λύσεις που μπορείς να διαλέξεις και να ακολουθήσεις για να αντιμετωπίσεις και μόνος σου ένα πρόβλημα ή για να συμφιλιωθείς με τον φίλο σου.  

 

Η φιλία είναι μια λέξη μαγική που κρύβει μέσα της πολλές ακόμα μαγικές λέξεις! Θα ακούσουμε  ένα πολύ ωραίο παραμύθι με τίτλο «Τα μπαλόνια της φιλίας» και έπειτα  μπορείς  να φτιάξεις και εσύ τα δικά σου μπαλόνια φιλίας.

Προσπάθησε σε κάθε μπαλόνι να γράψεις όπως μπορείς λέξεις φιλίας, όπως για παράδειγμα ΑΓΑΠΗ, ΧΑΡΑ, ΓΕΛΙΟ..

Ας ακούσουμε το παραμύθι………..

Παραμύθι μύθι μύθι το κουκί και το ρεβύθι……………

https://safeYouTube.net/w/FJkF

Τραγούδι

Ελάτε να γίνουμε φίλοι.

Από την παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.

https://safeYouTube.net/w/CKkF


Leave a comment