Home » Δραστηριότητες » Καινοτόμα προγράμματα » «Ενίσχυση και ενδυνάμωση της κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης και ανθεκτικότητας των μαθητών μέσω του θεσμού Ψυχολόγου και του Κοινωνικού Λειτουργού».

«Ενίσχυση και ενδυνάμωση της κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης και ανθεκτικότητας των μαθητών μέσω του θεσμού Ψυχολόγου και του Κοινωνικού Λειτουργού».

Τη φετινή σχολική χρονιά το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα  «Ενίσχυση και ενδυνάμωση της κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης και ανθεκτικότητας των μαθητών μέσω του θεσμού Ψυχολόγου και του Κοινωνικού Λειτουργού».  Σκοπός του θεσμού αποτελεί η εκπαιδευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη των μαθητών/τριών στις σχολικές μονάδες γενικής εκπαίδευσης αλλά και των εκπαιδευτικών και των γονέων, που όλοι μαζί απαρτίζουν τη σχολική κοινότητα. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα παρεμβάσεων σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Λόγω του συγκεκριμένου προγράμματος, θα εργάζεται φέτος στο σχολείο μας η Ψυχολόγος κ. Στραγάλη Γεωργία, η οποία θα βρίσκεται στο σχολείο μας κάθε Τρίτη.

Για την καλύτερη λειτουργία της υπηρεσίας του ψυχολόγου στο σχολείο μας, θα πραγματοποιούνται προγραμματισμένα ραντεβού με γονείς και μαθητές κατόπιν συνεννόησης με τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, έτσι ώστε τα ζητήματα να αντιμετωπίζονται σε ιδιαίτερο χώρο με ησυχία και με την αναγκαία προσοχή. Η συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί  και με δικό σας αίτημα προς τη σχολική μας μονάδα.

Όλα τα προγράμματα στοχεύουν στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των μαθητών και την εύρυθμη λειτουργία του σχολικού περιβάλλοντος. Οι πληροφορίες είναι εμπιστευτικές.


Leave a comment