Home » Δραστηριότητες » Παγκόσμιες ημέρες » Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου.

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου.

                         Πέμπτη  2 Απριλίου 2020

                                                         pagkosmia_hmera_paidikou_vivliou_2020

 

Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου δεν μας βρίσκει στην τάξη  του Νηπιαγωγείου μας.Τι κρίμα μιας και  είχαμε προγραμματίσει  πολλές όμορφες εκπαιδευτικές δράσεις καθώς και την καθιερωμένη επίσκεψη στη δημόσια βιβλιοθήκη Σιδηροκάστρου. Δε στενοχωριόμαστε όμως «Μένουμε Σπίτι» μας ασφαλείς και από εδώ θα κάνουμε μαζί πολλά όμορφα πράγματα.

Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα παιδικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, πάμε όλοι μαζί, με ένα βιβλίο  συντροφιά να ταξιδέψουμε στον μαγικό κόσμο των βιβλίων, των παραμυθιών, με την φαντασία μας! Ονειρευόμαστε, προβληματιζόμαστε, ταυτιζόμαστε και κάνουμε καινούργιους φίλους.

Παραμύθι, μύθι, μύθι
το κουκί και το ρεβίθι
εμαλώνανε στη βρύση.
 Και περνάει η φακή
και τα βάζει φυλακή.
Και η φάβα της φωνάζει:
«Φακή, άσ” τα, δεν πειράζει».

Σας προτείνουμε λοιπόν να διαβάσετε και να ακούσετε ΄΄Το βιβλίο που δεν ήθελε να διαβαστεί΄΄από την ιστοσελίδα του μικρού αναγνώστη. Μία ιστορία που θα μας προβληματίσει, καθώς θα δούμε τα πράγματα από την πλευρά των βιβλίων.

http://www.mikrosanagnostis.gr/library/pageflip15/Default.html

Και μην ξεχνιόμαστε. Η δανειστική βιβλιοθήκη μας γίνεται πλέον on line. Κάθε παιδί διαβάζει ή ακούει το  βιβλίο που του προτείνουμε(΄΄Το βιβλίο που δεν ήθελε να διαβαστεί΄΄) και όπως κάθε Παρασκευή στο σχολείο μας έτσι και στο σπίτι ζωγραφίζουμε ότι μας άρεσε από αυτό. Δεν ξεχνάμε τίτλο,όνομα,ημερομηνία!

Και ένα ωραίο τραγούδι του Τάσου Ιωαννίδη με τίτλο ΄΄Το βιβλίο΄΄ μπορείτε να ακούσετε εδώ:

https://safeYouTube.net/w/9lL4

Καλές αναγνώσεις!

 

 

 


Leave a comment