Έντομα

           

Που λέτε παιδιά, βρισκόμαστε στη μέση του τρίτου μήνα της  Άνοιξης.

Σίγουρα όλοι έχετε ξεκινήσει τις βολτούλες σας με τη μαμά και τον μπαμπά στην εξοχή. και θα έχετε δει ότι όλη η φύση έχει ξυπνήσει για τα καλά από το βαθύ ύπνο. Χορταράκια, καταπράσινα προβάλουν σε κάθε σας βήμα, λουλουδάκια λογής, λογής, αρώματα ξεχωριστά, μελωδικά κελαηδίσματα, γλυκά ζουζουνίσματα και σίγουρα θα έχετε συναντήσει  εντομάκια που φτεροκοπούν, πετούν και τριγυρίζουν παντού, ακόμα και στα παράθυρα, τις αυλές, τις γλάστρες, παντού.

Τι είναι όμως τα έντομα, ας τα γνωρίσουμε καλύτερα εδώ:

https://blogs.sch.gr/nipamaliapmag/files/2020/05/%CE%95%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1.pdf

Ελάτε όμως να δούμε ένα βίντεο για να τα γνωρίσουμε καλύτερα και να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τη ζωή τους, τα χαρακτηριστικά τους, τη μορφολογία τους, τα χρώματά τους…

https://safeYouTube.net/w/kGHG

Μπορούμε αν επιθυμούμε να χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή ζωγραφική για μικρά παιδιά από το φωτόδεντρο πατώντας εδώ:

http://photodentro.edu.gr/v/item/ds/8521/10768
να παίξουμε με τα χρώματα, να ζωγραφίσουμε το αγαπημένο μας έντομο να γράψουμε το όνομά του και το όνομά μας και να το φωτογραφίσουμε.

Κι επειδή άρχισε να μυρίζει καλοκαίρι, ακούμε ένα μελωδικό τραγουδάκι που μπορούμε να το τραγουδήσουμε, να το συνοδέψουμε με κινήσεις, με διαφορά αυτοσχέδια μουσικά όργανα, όπως κουτάλες, κατσαρόλες, χωνιά… και γιατί όχι και να το χορέψουμε με όλη την οικογένεια.

Τζιτζίκια –Οδυσσέας Ελύτης

https://safeYouTube.net/w/AIHG

Τέλος μπορούμε αν θέλουμε να κατασκευάσουμε έντομα που έχουμε επιλέξει, όπως μέλισσες, αράχνες, πεταλούδες, τζίτζικες, με υλικά που έχουμε στο σπίτι: χρωματιστά χαρτιά και χαρτοπετσέτες, πλαστελίνη ή ζυμάρι, ρολά χαρτί υγείας, χάρτινα πιάτα… βάζουμε τη φαντασία μας, άλλωστε έχουμε μπόλικη, παίρνουμε αν επιθυμούμε ιδέες ψάχνοντας στο διαδίκτυο, αν πατήσουμε «έντομα, χειροτεχνίες για νηπιαγωγείο» θα βρούμε πολλές.

Με αγάπη οι κυρίες σας!

 


Leave a comment